I denna artikel skall vi titta närmare på några av alla de härliga hundar och de rekord som de innehar. Det gäller ett flertal raser och en del av dessa rekord kan absolut göra dig både förvånad och glad! Hundar är fantastiska! Här nedan ser du hundar och rekord:

Rekord bland olika hundraser

Världens snabbaste hundras:

Greyhound anses vara den snabbaste hundraser som finns. De tävlar ju som bekant på banor runt om i världen vad gäller hastighet runt en bana och de kommer upp i ca 75 km/h. Det är ju verkligen helt otroligt snabbt!

Världens smartaste hundras:

Det finns många smarta hundar helt klart och Border Collie anses vara den smartaste av alla hundar. Den har tränats upp under flera århundraden till att bli en riktigt klipsk och smart hund. Även Schäfer och pudel anses vara riktigt smarta.

Varldens storsta hundar

Världens högsta hundras:

Det finns många stora hundar runt om i världen, men Grand Danois är den största hunden i världen och det finns exemplar som blivit hela 107 cm. Snacka om riktigt stor hund!

Världens tyngsta hund:

Det finns flera riktigt unga hundraser, men St Bernard är den tyngsta tillsammans med Mastiff som också kan bli riktigt tunga. Den tyngsta St. bernard håller rekord med 162 kg och 159 kg för en mastiff.

Världens minsta hundras:

Chihuahua sägs vara den mista hundrasen i världen och det finns exemplar som är så små som 12 cm höga. Det är riktigt små hundar det! De kan väga så lite som 650 gram som vuxna hundar.

Populäraste hundrasen:

Labrador Retriever är den mest populära hundrasen i hela världen. Labradoren är smart, bra att ha i familj, snäll med barn samt vänliga i allmänhet.

Världens mest aggressiva hundras:

Det finns aggressiva hundraser helt klart. Hundar som är illa behandlade kan ibland blir aggressiva oavsett vilken ras de är. Taxar, spetsar samt en del Chihuahua är hundraser som ibland visar upp aggressivitet mot människor. Pitbulls  och bullterrier kan vara mycket aggressiva mot andra hundar. Som sagt här ovan. Alla typer av hundar kan vara farliga under vissa omständigheter.