Funderar du seriöst på att införskaffa en hund, så kommer här lite vägledning och tips inför kommande valpköp. I denna artikel skall vi visa på 20 stycken tips och råd när det kommer till valpköp.Tänk på dessa saker noga innan du gör ditt inköp av nya valp. Här ser du även vilka hundraser som är allergivänliga.

Tips när du skall genomföra ett valpköp

1. Fokusera inte på rasens utseendet. Kolla upp andra rasers karaktärsdrag och lynne för att få ett mer helhetsintryck på den ras du väljer. Här ser du alla hundraser som finns.

2. Om du känner tvivel och tveksamhet och kanske inte vet om du är mogen för ett liv som hundägare. Ta en tidig promenad varje morgon under några månader framöver, för att se om du pallar.

3. Innan valpköpet kan man träna och förbereda sig genom att be att få låna någon bekants hund kontinuerligt.

4. Välj inte rasen utifrån till exempel dina barndomsminnen, en och samma ras kan ha olika lynnen.

5. Låt dig inte nedslås med dina planer att bli hundägare ifall omgivningen kommer med nedlåtande uttalanden om hur ansträngande det är att ha hund.

6. Fundera över vilken sorts hundras du själv skulle kunna tänka dig att vara. Möjligtvis kan det hända du träffar rätt på vad du ska välja för ras.

7. Är ni två som skaffar hund ihop, diskutera och samtala om ni tex. båda två är villiga att skaffa hund, om vad som händer ifall förhållandet tar slut, vem tar ansvaret över hunden.

8. Granska olika rasers sjukdomshistoria. Var ras har olika sjukdomsproblematik. Sök uppgifter från alla olika håll.

9. Kolla upp med försäkringsbolaget om premier för just den rasen du valt. För att få en lite inblick i hur pass sjuk just denna rasen är samt hur stor bekostnad hunden kan komma bli. En ras med multisjukdom kan bli mer kostsam.

10. Är du föräldraledig och nyss fått barn är en ide om att införskaffa hund ett dåligt val. En valp kräver stort engagemang och mycket tid.

Infor valpkop

11. En valp kräver som sagt stort engagemang och mycket tid. Se till att kroppen är utvilad för att orka med. Sömn kan vara att rekommendera innan valpen anländer.

12. Hör dig för med en rad olika uppfödare innan du gör ditt beslut. Se till att du känner förtroende och att allt känns rätt.

13. Att införskaffa hund innebär inte bara att den finns där som sällskap, en hund kräver också att vi som ägare finns där för den, med stort engagemang.

14. En valp tycker om att tugga på det mesta, så att införskaffa en exklusiv hundbädd, kan man avvakta lite med. Införskaffa istället något enkelt i början.

15. Se efter så någon i familjen inte har någon form av allergi mot hund.

16. Vid ett valpköp så kan uppfödaren komma att ställa många frågor till köparen. Allt för att säkerställa att hunden kommer i rätta händer.

17. När man besöker en uppfödare för att se en valpkull, kan det vara att rekommendera att man har med sig någon utomstående, som med klarare ögon kan observera dessa bedårande valpar. Då köparen lätt kan bli lite förblindad. Det kan då vara bra att ha någon att bolla med.

18. Det kan rekommenderas att införskaffa några bitringar från tex. en vanlig barnaffär. Då valpens tänder växer så kommer det att klia. Då kommer nerkylda bitringar till god nytta.

19. Att bekymra sig för valpens rumsrenhetsträning, är inget att oroa sig för. Det brukar reda sig rätt bra.

20. Ett liv med hund kommer troligtvis förändra ditt inre till att bli mer känslofull som människa.

Detta var 20 stycken tips du kan använda dig av när du skall till planera ditt valpinköp. det krävs lite av dig när du skall skaffa valp, men det är inget som inte går att lösa. Har du tid och engagemang, så löser det sig oftast bra med det nya valpinköpet. Så här valpsäkrar du ditt hem.